De beste zorg voor al onze inwoners, dat is wat we bij de gemeente Súdwest-Fryslân graag willen. Maar wat is de beste zorg? Zijn we bereid en in staat om daar verder voor te reizen? Welke zorg kan de huisarts op zich nemen en waarvoor heb je een ziekenhuis nodig? Wat zijn de gevolgen voor jou als het ziekenhuis in Sneek sluit? Hierover gaan we graag met jou in gesprek en we horen graag wat jij belangrijk vindt.

Waarom organiseren we deze bijeenkomsten?

De Friese ziekenhuizen en zorgverzekeraars hebben aangegeven op termijn van vier naar drie ziekenhuizen te willen in Friesland. Volgens die plannen gaan het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Tjongerschans in Heerenveen dicht en wordt in Joure een nieuw ziekenhuis gebouwd. Zover is het nog niet. Maar we willen niet achterover leunen en wachten. We willen nu alvast verkennen wat er nodig is om iedereen in onze grote gemeente toegang tot kwalitatief goede zorg te blijven bieden.

We hebben samen met de gemeente Heerenveen laten onderzoeken wat de mogelijke gevolgen zijn van dit voornemen. Hier informeren we je over. Maar nog veel belangrijker: wat vind jij ervan? Hoe moeten we de zorg inrichten, zodat iedereen die zorg nodig heeft, deze kan ontvangen? Kun je nog op tijd in een ziekenhuis komen als je moet bevallen en woont in Stavoren? Hoe is het geregeld met vervoer als je vanwege een long- of nierziekte wekelijks een behandeling nodig hebt en in een klein dorp woont. Waar moet ik heen als mijn huisarts straks met pensioen gaat?

Wat kun je verwachten tijdens de bijeenkomst?

De avond wordt geopend door wethouder Marianne Poelman. Vervolgens geven Planbureau Fryslân en Lysias Advies een inkijkje in het onderzoek dat zij hebben gedaan naar de maatschappelijke gevolgen die de plannen van de ziekenhuizen mogelijk hebben. Daarna kun je in een interactieve werksessie laten weten wat jouw ervaring met zorg nu is en hoe je kijkt naar de toekomst.

We nodigen je van harte uit om jouw mening te geven over zorg in Súdwest-Fryslân, tijdens 1 van de 3 bijeenkomsten in Sneek (locatie volgt), Koudum of Makkum.

Meld je hieronder aan of kom langs op 1 van de locaties.

Aanmelden

Naam(Vereist)
Bijeenkomst(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.